Nieuwe inzichten als uitvaartondernemer

Wanneer je informatie zoekt over hoe vorm te geven aan je eigen afscheid van het leven of dat van je medemens, zal je een balans zoeken tussen waar je mee te maken krijgt en je eigen ideeën en verlangens.

Binnen Lux onderzoeken we de samenhang tussen het loslaten van de ziel uit het lichaam en het fysieke opgaan in de aarde. Niet de wetgeving maar het terugtrekken op moleculair niveau is voor ons het uitgangspunt bij het ontwikkelen en vormgeven van producten en begeleiding. en dit is leidend

Dit terugtrekken op moleculair niveau betekent dat we lichamelijk totaal opgenomen worden in de aarde. Bij begraven gaat het anders dan bij cremeren maar het oplossen komt op hetzelfde neer. Om dit te bereiken zal de lichaamsomhulling en de kist/wade aan een aantal voorwaarden moeten voldoen. In samenwerking met wetenschappers (in verband met het milieu) zetten we onze expertise op gebied van esthetiek en materialen om mogelijkheden te creëren om je eigen ideeën vorm te geven. Tevens werken we samen met onderzoekers op ethiek en ritueel.

De wetgeving is helder. Biologische afbreekbaarheid maar om economische redenen toch niet helemaal. Handhaving in deze is er nauwelijks. Zie dat bij de vervaardiging van kisten en wades. Bij grafruiming komt deze nalatigheid aan het licht. De natuurbegraafplaatsen hebben een eigen verantwoordelijkheid in deze. Er wordt op dit punt te willekeurig toegelaten en verboden door willekeurig inzicht in oorzaak en gevolg.

#wetgeving #milieu #ethiek #kisten #natuurbegraafplaatsen #zorgvooroverledenen #wades #economie

Recente artikelen