SUJA collectief

onderdeel van LUX compagnie

 

Sven Hoogerhoud (mandenvlechter), Ukediene Schulp (stervensbegeleider), Joost Romeyn (kisten- en barenatelier, overledenenzorg) en Anneke Copier (kunstenares) staan voor bijzondere creaties ter ondersteuning van het levensafscheid. Samen vormen ze het SUJA collectief (SUJA staat voor: Sven, Ukediene, Joost en Anneke)

 

SUJA ontwerpt en maakt baren, wades en kisten. Deze worden in eigen atelier gemaakt en bij LUX verkocht. 

 

"Wij werken vanuit ieders eigen vakgebied en ontwikkelen samen bijzondere en unieke producten. 
Wat ons vieren bindt is de onmetelijke 
variatie en vindingrijkheid. De kleuren, vormen en materialen zijn geïnspireerd op de levensloop, de natuur en het levenseinde van ieder mens waarvoor het product bedoeld is."

WIE?

 

Ukediene Schulp is stervensbegeleider en uitvaartondernemer en werkt in de palliatieve zorg. Dit is de inspiratie om wades te maken vanuit textiel bestaan

de uit een warme, zachte binnenkant en een omhullende lichte buitenkant.

 

Anneke Copier is kunstenares van internationale faam. Ze werkt al vele jaren met kleuren en wol. Haar inspiratie doet zij op in de natuur.

 

Sven Hoogerhoud is mandenvlechter met een wel heel bijzondere aanpak. Een enorme kennis van vlechttechnieken in combinatie me een biologische kwekerij met verschillende rassen wilgenhout. Met zijn werk heeft hij internationale bekendheid geworven. Zijn inspiratie haalt hij uit de natuur en vormgeving.

 

Joost Romeyn is eigenaar van LUX compagnie. Hij heeft een kisten- en barenatelier, is verzorger van overledenen en ondersteunt nabestaanden. Zijn inspiratie haalt hij uit zijn verbondenheid met zijn medemens en de natuur. Dat vertaalt hij in vormgeving en uitvoering in diverse

materialen.

 

Wol en vilt
Wol en vilt
Anneke aan het werk
Anneke aan het werk
Baren van Sven Hoogerhoud
Baren van Sven Hoogerhoud
Werk van Sven en Anneke
Werk van Sven en Anneke
Wilgendetail door Sven
Wilgendetail door Sven
Wilgen
Wilgen

WAT?

 

Ieders eigen (kunstzinnige)visie, kennis en kwaliteiten wordt gecombineerd tot een volledig nieuw en uniek product. De baren en wades die SUJA ontwikkelt, worden in eigen atelier gemaakt.

 

De levensvisie, variatie, vindingrijkheid en professionaliteit van de makers staan in dienst van een eigenzinnige, unieke creatie: de kleuren, vormen en materialen zijn geïnspireerd op de levensloop, de natuur en het levenseinde van ieder mens waarvoor het product bedoeld is.

 

WAAROM?

 

Mensen moeten zelf keuzes kunnen maken. LUX compagnie vindt het belangrijk dat mensen die ruimte krijgen. Wij proberen die te geven. 

 

SUJA is onstaan door de samenkomst van professionals met dezelfde overkoepelende visie. Samen kunnen wij unieke producten ontwerpen van hoge kwaliteit en afstemmen op de wensen van het individu. 

 

Meer informatie over samenwerking bij LUX compagnie vindt u hier.